Tarif Hakkında

Bu enfes bembeyaz yılbaşı pastası tarifiyle yılbaşı sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Özellikle yılbaşı gecesi için mükemmel bir tatlı seçeneği. Aileniz ve sevdikleriniz bu muhteşem pastanın tadına bayılacaklar. Yumuşacık keki ve kremasıyla unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor. Şimdi malzemeleri hazırlayıp, mutfakta sihirli anlar yaşama vakti!

Malzemeler: Kek İçin

* 8 adet yumurta
* 100 gram şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 adet limon suyu
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 su bardağı un
* 1/2 su bardağı süt

Malzemeler: Krema İçin

* 200 gram labne
* 200 mililitre krema
* 1 paket toz krem şanti
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket vanilin

Malzemeler: Süsleme İçin

* 1 kase marmelat (çilek veya vişne gibi tercihe bağlı)
* 40 gram beyaz çikolata
* 3 adet çubuk kraker
* 1 kase Hindistan cevizi topları
* 1 kase Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları, şekeri, tuzu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini bir kapta çırpın. Daha sonra unu ve sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Labneyi, kremayı, toz krem şantiyi, pudra şekerini ve vanilyayı bir kapta çırpın. Pişen kek soğuyunca ikiye bölün ve arasına marmelat sürün. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve dilediğiniz gibi süsleyin. Beyaz çikolata, kraker, Hindistan cevizi topları ve rendesiyle pastanızı şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Son olarak, bu muhteşem yılbaşı pastasınızı servis ederek keyfini çıkarabilirsiniz.