Lezzetli Bir Piyano Kek Deneyimi
Siyah ve beyazın muhteşem uyumunu, kakao ve kremanın enfes buluşmasını tadacağınız özel bir kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, damağınıza notalar gibi dokunan, unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Hem görsel hem de lezzet olarak oldukça etkileyici olan bu piyano kek, çay saatlerinizin ya da özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklardır. Sıra dışı bir tatlı arayışındaysanız, doğru yerdesiniz!Malzemeler ve Hazırlanışı
Kek Malzemeleri: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 çay bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu. Bu malzemeleri iyice karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Daha sonra, kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.Islatma Şurubu Malzemeleri: 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı granül kahve. Bu malzemeleri karıştırarak kekin ıslatma şurubunu hazırlayın. Pişen keki bu şurupla iyice ıslatın. Bu işlem kekin daha lezzetli ve nemli olmasını sağlar.
Krema Malzemeleri: 500 ml. süt, 1,5 çay bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ su bardağı çiğ krema. Bu malzemeleri birlikte kaynatıp, soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra kekin üzerine sürün.
Süsleme: 3 yemek kaşığı kakao ile keki süsleyerek sunabilirsiniz. Dilerseniz, kremayı üzerine sıkabilir veya kakao ile desenler oluşturabilirsiniz.