Tarif Hakkında

Bu enfes acılı ekşili çorba tarifi, benzersiz lezzeti ve yüksek besin değeriyle sofralarınızın yeni favorisi olacak. Asya mutfağından ilham alan bu çorba, hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir deneyim sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlamanızı sağlayacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbanın tadına bayılacaklar. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve enerjinizi yükseltecek. Sıcacık bir kaseyle kendinizi ödüllendirmenin tam zamanı. Deneyin ve farklı bir lezzetle tanışın!

Malzemeler

- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 10-12 yaprak lahana
- ¾ çay bardağı soya sosu
- ½ çay bardağı beyaz sirke
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 3 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet zencefil (ince kıyılmış)
- 3 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 8-10 adet mantar
- 100 gram tavuk eti (küp doğranmış)
- 1,5 litre tavuk suyu ve su karışımı

Hazırlanış

Öncelikle, kabak, havuç ve lahanayı küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili ince ince kıyın. Tavuk etini de küp doğrayın. Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Tavuk etini ekleyip hafifçe kavurun. Doğranmış kabak, havuç ve lahanayı ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra, soya sosu, beyaz sirke, mısır nişastası, pul biber ve sarımsak tozunu ekleyip karıştırın. Mantarları ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak, tavuk suyu ve suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin. Çorbanın kıvamını kontrol edin ve gerekirse daha fazla mısır nişastası ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu acılı ekşili çorba, yanında limon dilimleri ve taze maydanozla servis edilebilir. İsterseniz üzerine kızarmış susam serpebilirsiniz.