Tarif Hakkında
Bu tarif, acı sevenler için hazırlanmıştır. Lezzet dolu bu tavuk kavurma, sizleri kendine hayran bırakacak kadar enfes. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabilir. Hazırlanışı da oldukça pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir akşam yemeği seçeneği. Özellikle baharatlı yemeklerden hoşlananlar için ideal bir seçenek. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!Malzemeler: Acılı Tavuk Kavurma İçin
Et ve Baharatlar
* 3 adet tavuk budu* 1 kg. kırmızı soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 4 adet sivri biber (ince kıyılmış)
* 2 adet kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı acı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 2 yemek kaşığı isot
* 3/4 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
Sunum İçin
* 6-7 adet lavaş* 2-3 adet turp (ince dilimlenmiş)
* 1 adet domates (dilimlenmiş)
* 1 adet limon (dilimlenmiş)
* 2-3 adet közlenmiş biber (dilimlenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı: Adım Adım Acılı Tavuk Kavurma
1. Öncelikle tavuk budu etlerini yıkayıp, küçük parçalar halinde doğrayalım. Derin bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritelim. Tavuk parçalarını altı üstü kızarana kadar kavuralım. Daha sonra ince kıyılmış kırmızı soğanları ekleyip, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim.2. Ezilmiş sarımsakları, ince doğranmış sivri biberleri ve kırmızı biberleri ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Acı biber salçasını, kimyonu, pul biberi ve isotu ilave edip, baharatların kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Tuzunu ekleyip, her şey iyice karışana kadar kavurmaya devam edelim.
3. Tavukların iyice pişmesi ve sosun koyulaşması için yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pişen acı tavuk kavurmamızı sıcak servis edelim. Yanında lavaş ekmeği, turp, domates, limon dilimleri, közlenmiş biber ve kekik ile sunabiliriz. Afiyet olsun!