Tarif Hakkında

Bu enfes kuru dolma tarifi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Antep mutfağının eşsiz tadını evinizde deneyimlemek için mükemmel bir seçenek. Özellikle kış aylarında sofralarınıza sıcaklık ve lezzet katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde kolayca bulunabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes dolma ile büyülenecekler. Tarifin her aşamasını dikkatlice takip ederseniz, kusursuz bir sonuç elde edeceksiniz. Siz de bu eşsiz lezzeti keşfedin ve sofralarınızı renklendirin.

Malzemeler

10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru dolmalık biber
1,5 su bardağı Osmancık pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle kuru patlıcan ve biberleri bol suda en az 4-5 saat bekletin. Daha sonra yumuşayan patlıcan ve biberleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Patlıcanları ve biberleri uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini temizleyin. Pirinci yıkayıp suda 15 dakika bekletin. Soğanı ince ince doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Rendelediğiniz domatesi, sarımsağı, nar ekşisini, sumağı, kuru naneyi, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Suda bekletip süzdüğünüz pirinci harca ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız harçla patlıcan ve biberleri doldurun. Geniş bir tencereye dolmaları dizin ve üzerlerine sıcak su ekleyin. Su dolmaları hafifçe örtecek kadar olmalıdır. Kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!