Muhteşem Bir Lezzet: Bal Kabaklı Lazanya

Bu tarifle, sofralarınıza çok yakışacak, pratik ve lezzetli bir bal kabaklı lazanya hazırlayacaksınız. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlanması oldukça basit. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetin tadına bayılacak. Özellikle bal kabağı ve peynirlerin uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Klasik lazanyanın farklı bir versiyonunu denemek isteyenler için ideal bir seçenek. Hem hafif hem doyurucu olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlama aşamalarını takip ederek, kısa sürede enfes bir yemek ortaya çıkarabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 15 adet Lazanya Yaprağı
* Bal Kabaklı Harç İçin: 3-4 dilim bal kabağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz
* Kıymalı Sos İçin: 250-300 gram az yağlı kıyma, 1 adet orta boy kuru soğan, 4-5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 adet büyük boy rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı nar sirkesi, 4-5 diş sarımsak, 1 tutam karabiber, 1 tutam biberiye, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı su
* Peynirler: 1 kase rendelenmiş mozarella, 1 tutam ıspanak, 15 dilim burger peyniri
* Beyaz Sos İçin: 3 yemek kaşığı (tepeleme) un, 4 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle bal kabaklarını ince dilimler halinde doğrayıp, sıvı yağ ve tuz ile hafifçe soteleyin. Kıymalı sos için soğanı ve sarımsakları kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları (kekik, defne yaprağı, tarçın, karabiber, biberiye, kişniş tohumu), rendelenmiş domatesi, biber salçasını ve nar sirkesini ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve unu kavurup, yavaş yavaş sütü ekleyerek beyaz sosu hazırlayın. Tuz ve karabiberi ekleyip, kaynamaya bırakın. Lazanya yaprağını haşlayarak, bal kabaklı harç, kıymalı sos, beyaz sos ve peynirleri tabakaya katmanlar halinde dizin. En üst katmana mozarella ve ıspanak serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!