600 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık), 6 ince dilim bayat ekmek içi, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 küçük kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ve 1/2 çay kaşığı kimyonu bir kapta iyice yoğurun. Soğanı incecik doğrayıp kıymaya ekleyin. Karışımın iyice özleşmesi için birkaç dakika yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz köfte harcını küçük köfteler haline getirin. Daha sonra, köfteleri orta ateşte kızartın ya da fırında pişirin. Kızartırken fazla yağ çekmemesi için dikkatli olun. Pişen köfteleri bir kenarda bekletin. Köftelerinizi istediğiniz boyutta yapabilirsiniz, küçük köfteler daha çabuk pişer.
Muhteşem Beğendi Sosu
4 orta boy patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe kavurun. Ardından, 1,5 su bardağı soğuk sütü yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Belirli bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Püre haline getirdiğiniz közlenmiş patlıcanı, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Beğendi sosunun kıvamını kontrol edin, çok koyu ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hazırlanan beğendi sosunu bir kenarda bekletin.
Servis ve Sunum Önerileri
4 yemek kaşığı yoğurt, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 4 yemek kaşığı domates sosu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber ve 1/2 tatlı kaşığı nane ile lezzetli bir sos hazırlayın. Pişen köfteleri beğendi sosuyla birlikte servis edin. Hazırladığınız yoğurtlu sosu da köftelerin üzerine gezdirerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!