Lezzetli Bir Tatlı: Beyaz Çikolatalı Makaron
Restoranların tatlı menülerinde sıkça karşılaştığımız şık ve lezzetli
makaronların evde yapımını kolaylaştıran bir tarif hazırladık. Bu tarifimizde, ağızda dağılan bir beyaz çikolatalı ganaj ile
makaronlarınızı daha da özel hale getireceksiniz. Kabukları çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve kremalı olacak bu enfes tatlı, sevdiklerinizi büyüleyecek. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da, sonucu kesinlikle buna değer. İşte enfes
beyaz çikolatalı makaron tarifimiz...
Malzemeler
Makaron Kabukları için:
- 3 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı ince çekilmiş badem unu
- 1 su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri (+2 yemek kaşığı)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 damla jel gıda boyası (isteğe bağlı)
Beyaz Çikolatalı Ganaj için:
- 100 ml. sıvı krema
- 200 gram beyaz çikolata
Hazırlanışı
Makaron Kabukları:
Yumurta aklarını mikserde sert bir kıvam alana kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta badem ununu ve pudra şekerini iyice karıştırın. Hazırladığınız badem-şeker karışımını yumurta aklarına yavaşça ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın. Gıda boyasını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru, hamur torbası yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Yaklaşık 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. 150 derece önceden ısıtılmış fırında, 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
Beyaz Çikolatalı Ganaj:
Sıvı kremayı bir tencerede kaynama noktasına getirin. Beyaz çikolatayı bir kaba alın ve üzerine kaynar kremayı dökün. Birkaç dakika bekleyip, çikolatanın tamamen erimesi için karıştırın. Ganajı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, makaron kabuklarını ganajla birleştirin. Enfes
beyaz çikolatalı makaronlarınız hazır!
Tarif Notları
Makaron yapımında en önemli nokta, malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır. Ayrıca, hamuru fazla karıştırmamaya dikkat edin. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini, fırınınıza göre ayarlamanız gerekebilir.