Muhteşem Portakallı Kek
Kokusu ile damakları şenlendiren, enfes bir portakallı kek tarifiyle karşınızdayız! Taze portakalın ferahlığı ve beyaz çikolatanın tatlılığıyla mükemmel bir uyum yakalayan bu kek, tam mevsiminde denemeden geçilmemeli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İçerisindeki portakal kabuğu rendesi ve şekerlemesi ile aroması oldukça zengin. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hem görüntüsü hem de lezzetiyle mükemmel bir ikram seçeneği. Şimdi tarifimizin detaylarına geçelim.
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 9 yemek kaşığı (tepeleme) un
Beyaz Çikolatalı Sos Malzemeleri:
- 1 çay bardağı süt
- 200 gram beyaz çikolata
- 2 yemek kaşığı krem peynir
Süsleme İçin:
- 1 tutam portakal kabuğu şekerlemesi
Hazırlanışı
Öncelikle, kek hamurunu hazırlamak için derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Daha sonra sıvı yağ, süt, portakal suyu, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken, beyaz çikolatalı sosu hazırlayın. Bunun için sütü bir tencerede ısıtın ve içine beyaz çikolatayı ekleyerek eritin. Krem peynirini ekleyerek karıştırın. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine beyaz çikolatalı sosu dökün ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyin. Afiyet olsun!