Muhteşem Bir Sunum: Bisküvili Piramit Pasta

Şık sunumu ve enfes tadıyla damakları şenlendirecek bir bisküvili piramit pasta tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay ve pratik tarifle sevdiklerinizi etkileyecek bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte, hem yapımı kolay hem de görüntüsüyle büyüleyici olan piramit pasta tarifimiz. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen zaten mutfağınızda mevcut. Hazırlık aşamaları ise adım adım takip edildiğinde oldukça kolaydır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli pastayı çok sevecekler. Özel günleriniz için de ideal bir tercih olacaktır. Hazırlanış aşamalarını dikkatlice inceleyerek, harika bir pasta deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes bisküvili piramit pasta için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Bisküvi ve Muz:* 1 paket pötibör (petibör) bisküvi
* 2 adet küçük boy muz
Krema İçin:* 500 mililitre süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1,5 tatlı kaşığı kakao
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1/2 paket vanilin
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1/2 paket sütlü çikolata
* 1 yemek kaşığı çikolata kreması
Süsleme İçin:* 1 paket kakaolu krem şanti
* 1,5 çay bardağı soğuk süt

Pasta Hazırlama Adımları

1. Öncelikle, kremayı hazırlayalım. Bir tencereye süt, un, nişasta, kakao, şeker ve vanilyayı ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirin. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırmayı unutmayın. Tereyağını ekleyip, karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, doğranmış sütlü çikolatayı ve çikolata kremasını ekleyin ve iyice karıştırın.
2. Krem soğurken, kakaolu krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Puf puf bir kıvam alana kadar çırpmanız önemli.
3. Şimdi sıra geldi piramit pastamızı oluşturmaya. Bisküvileri, muz dilimleriyle birlikte, piramit şeklinde dizin. Her kat bisküvi arasına hazırladığımız kremayı sürün. Pastanın üzerine, çırpılmış kakaolu krem şantiyi güzelce yayın. İsterseniz, çikolata sosu, rendelenmiş çikolata veya fındık gibi süslemelerle pastanızı daha da şıklaştırabilirsiniz.
4. Hazırladığınız bisküvili piramit pastanızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!