Muhteşem Islak Kek Deneyimi

Yoğun çikolata tadıyla damağınıza bayram yaşatacak enfes bir islak kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, her lokmada lezzete doyacağınız, yumuşacık ve sulu bir kek deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem çay saatleriniz hem de özel günleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği olacaktır. Çikolata sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olacak bu islak kek, sizleri de kendine hayran bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Unutmayın, kek ne kadar sulu olursa o kadar lezzetli olur! Tarifimize göz atarak, siz de bu mükemmel lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler: Kek Hamuru

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilin
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu

Malzemeler: Islak Kek Sosu

* 3 yemek kaşığı kakao
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın. Ardından sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça karışıma katın ve spatula ile hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken sosunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için kakaoyu, şekeri, sıvı yağı ve sütü bir tencerede karıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra üzerine bolca hazırladığınız sosu dökün ve iyice emmesini sağlayın. Soğuması için biraz zaman tanıyın, ardından dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun!