Mis gibi Kokan Elmalı Kurabiye

Herkesin favorisi olan elmalı kurabiye tarifi, bu sefer borcamda hazırlanıyor! Evlerinizi enfes bir tarçın kokusuyla doldurmaya hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Pratikliği ve enfes tadıyla, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelerin tadına bayılacak. Sıcacık bir bardak çayla birlikte servis edebilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve anlaşılır şekilde açıklanmıştır. Malzemeler de her evde kolayca bulunabilecek türdendir.

Malzemeler: İç Malzemeler

* 3 adet büyük boy elma (soyulmuş ve rendelenmiş)
* 1,5 su bardağı ceviz (kırılmış)
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı fındık yağı
* 8-10 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1/2 paket kabartma tozu
* 3-4 su bardağı un (eleme işlemi yapılmış)
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (süslemek için)

Hazırlanışı

Öncelikle, rendelenmiş elmaları, cevizi, esmer şekeri ve tarçını bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra, tereyağı, yoğurt, fındık yağı, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu bir başka kapta çırpın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısını borcama yayın ve üzerine elmalı karışımı dökün. Kalan hamuru üzerine eşit şekilde dağıtarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun!