Mükemmel Bir Cheesecake Deneyimi

Çatlama riski olmadan, enfes bir lezzet sunan limonlu cheesecake tarifimizle mutfağınıza renk katmaya hazır olun. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Yumuşak kremalı yapısı ve ferahlatıcı limon sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Borcam kullanımı, pişirme sürecinde eşit ısı dağılımını sağlayarak mükemmel bir sonuç elde etmenizi garantiler. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, deneyimli ya da yeni başlayan herkes için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu özel tatlıyla, her anınıza lezzet katabilirsiniz. Hadi, hemen mutfağa koşun ve bu enfes tarifi deneyin!

Malzemeler: Kek Tabanı

* 2 paket yulaflı bisküvi
* 125 gram tereyağı (eritilmiş)

Malzemeler: Cheesecake Kreması

* 400 gram labne peyniri
* 1 paket sıvı krema (çırpılmış)
* 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1,5 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker

Malzemeler: Limon Sosu

* 2 adet limonun suyu
* 1,5 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 çimdik zerdeçal

Hazırlanışı

1. Kek Tabanı: Yulaflı bisküvileri rondoda ya da elinizle iyice kırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Borcamın tabanına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın.
2. Cheesecake Kreması: Labne peynirini, çırpılmış kremayı, yumurtaları, unu, nişastayı ve şekeri mikserde iyice çırpın. Pürüzsüz ve kabarık bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırlanan kremayı kek tabanının üzerine yayın.
3. Limon Sosu: Limon suyunu, nişastayı, şekeri, yumurtaları ve zerdeçal'ı ayrı bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar iyice karıştırın. Limon sosunu cheesecake kremasının üzerine dökün.
4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su dolu bir tepsi içinde 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'i buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!