Özel Günleriniz İçin Lezzetli Bir Tatlı: Dolanger
Özel günlerinizde, bayram sofralarınızda ya da misafirlerinizi ağırladığınızda sunabileceğiniz enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Oklava yardımıyla büzülterek hazırlanan bu dolanger, hem görünümüyle hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da, emeğinize değecek bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız malzemelerin kalitesi, tatlımızın başarısında önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler tercih etmenizi öneririz. Tatlımızın püf noktası ise, hamurun kıvamını doğru ayarlamaktır. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlamanız gerekebilir. Şimdi, bu enfes lezzeti birlikte hazırlamaya başlayalım.Dolanger İçin Gerekli Malzemeler
* 2 su bardağı kıyılmış ceviz* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 5 su bardağı un (veya gerektiğinde daha fazla)
* 1 su bardağı mısır nişastası
* 125 gram tereyağı