Klasik Lezzet: Cevizli Kurabiye

En sevilen kurabiye tariflerinden biri olan bu enfes cevizli kurabiye tarifiyle mutfağınıza lezzet katın. Tarifimizde oda sıcaklığındaki tereyağı kullanımı, kurabiyenizin daha yumuşak bir kıvamda olmasını sağlar. Pudra şekeri ve vanilya özünün muhteşem uyumu, kurabiyelerinize eşsiz bir aroma kazandıracaktır. Yoğurt eklemesiyle kurabiyelerinizin daha nefis ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Portakallı kabuğu rendesiyle kurabiyelerinize farklı bir tat ve koku katabilirsiniz. İnce çekilmiş ceviz parçalarıyla kurabiyelerinizin her lokmasında enfes bir lezzet patlaması yaşayacaksınız. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayarak dilediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri, üzerine iri parçalar halinde yerleştirdiğiniz cevizlerle süsleyebilirsiniz.

Malzemeler

* 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardak yoğurt
* 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 2 adet yumurta
* 2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 4,5 - 5 su bardağı un
* 10 adet iri parçalanmış ceviz içi (süsleme için)

Hazırlanış

Tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvı yağı, yoğurdu, ince çekilmiş cevizleri, portakal kabuğu rendesini, yumurtaları ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu unu eleyerek karışıma azar azar ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru istediğiniz büyüklükte yuvarlayıp, üzerine iri parçalanmış cevizleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi alana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın. Bu enfes anne kurabiyesi tarifini deneyerek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Hazırladığınız enfes kurabiyelerinizi sıcak bir bardak çay veya kahve eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!