Klasik Lezzet: Cevizli Kurabiye
En sevilen kurabiye tariflerinden biri olan bu enfes cevizli kurabiye tarifiyle mutfağınıza lezzet katın. Tarifimizde oda sıcaklığındaki tereyağı kullanımı, kurabiyenizin daha yumuşak bir kıvamda olmasını sağlar. Pudra şekeri ve vanilya özünün muhteşem uyumu, kurabiyelerinize eşsiz bir aroma kazandıracaktır. Yoğurt eklemesiyle kurabiyelerinizin daha nefis ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Portakallı kabuğu rendesiyle kurabiyelerinize farklı bir tat ve koku katabilirsiniz. İnce çekilmiş ceviz parçalarıyla kurabiyelerinizin her lokmasında enfes bir lezzet patlaması yaşayacaksınız. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayarak dilediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri, üzerine iri parçalar halinde yerleştirdiğiniz cevizlerle süsleyebilirsiniz.Malzemeler
* 150 gram oda sıcaklığında tereyağı* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardak yoğurt
* 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 2 adet yumurta
* 2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 4,5 - 5 su bardağı un
* 10 adet iri parçalanmış ceviz içi (süsleme için)