Muhteşem Bir Kadayıf Deneyimi

Çıtır çıtır, ağızda dağılan bir kadayıf tatlısı tarifiyle karşınızdayız. İçerisindeki bol ceviz ve enfes şerbetiyle damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlığı oldukça pratik ve sonuç inanılmaz lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz için harika bir tatlı seçeneği olacak. Özel günlerinizde veya misafirlerinizi ağırladığınızda gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! Hazırlanış aşamalarını dikkatlice takip ederek kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.

Malzemeler: Kadayıf ve Şerbet

Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler:

* 500 gram tel kadayıf* 250 gram tereyağı
* 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler:

* 2 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 2 damla limon suyu

Hazırlanış: Adım Adım Kadayıf

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğurken kadayıfı hazırlayalım. Tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağını tel kadayıfın üzerine gezdirin. İnce çekilmiş cevizleri de ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız kadayıf karışımını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen kadayıfı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!