Muhteşem Bir Lezzet: Çikolatalı Bal Kabağı Keki
Bu enfes çikolatalı bal kabaklı kek tarifi, sonbaharın sıcaklığını ve lezzetini sofranıza taşıyacak. Mis gibi baharat aroması ve çikolatanın eşsiz tadıyla, sevdiklerinizi büyüleyecek bir kek deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. İçerisindeki bal kabağı püresi, kekinize nefis bir nem ve yoğunluk katarken, çikolata da muhteşem bir lezzet dengesi sağlıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kekin tadına bayılacaklar. Deneyin ve farkı hissedin!Malzemeler: Kek Hamuru
* 3 adet yumurta* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı bal kabağı püresi
* 2 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/4 çay kaşığı zerdeçal
* 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
* 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Malzemeler: Üzeri İçin
* 2 dilim bal kabağı, küp küp doğranmış* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 paket bitter çikolata, rendelenmiş
Hazırlanışı:
1. Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra bal kabağı püresini, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve baharatları (tarçın, zerdeçal, muskat) ilave edin. Portakal kabuğu rendesini de ekleyip, tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Hamurun kıvamının kek için uygun olduğundan emin olun. Çok katı veya çok sulu olmamalıdır.2. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Üzerine küp küp doğranmış bal kabağı parçalarını ve şekeri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
3. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp, biraz soğumasını bekleyin. Tamamen soğuyan kekin üzerine rendelenmiş çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun!