Muhteşem Bir Lezzet: Çikolatalı Çilekli Kek

Yumuşacık dokusu ve enfes lezzetiyle bu çikolatalı çilekli kek tarifi, tüm kek severlerin favorisi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli bir sonuç sunuyor. İçerisindeki çikolata ve çileklerin uyumu, damağınıza unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kekin tadına bayılacaklar. Özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızı karşılamak için ideal bir seçenek. Hemen malzemeleri hazırlayıp, bu enfes lezzeti deneyin!

Gerekli Malzemeler

* 200 gram un
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
* 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet yumurta
* 125 mililitre süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket sütlü çikolata (çikolata parçaları da kullanılabilir)
* 15 adet taze çilek
* 1,5 çay kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)

Çikolatalı Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın. Daha sonra, un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta ise tereyağı ve şekeri çırpın. Yumuşak bir kıvam elde edilene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından yoğurt, süt ve vanilyayı ekleyerek malzemeleri birleştirin. Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaşça ıslak malzemelere ekleyerek spatula ile karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine küçük parçalar halinde kıyılmış sütlü çikolatayı ve dilimlenmiş çilekleri yayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!