Görünümüyle olduğu kadar tadıyla da büyüleyen, kolayca hazırlayabileceğiniz çikolatalı fındıklı kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tarifi mutfağınıza taşıyıp sevdiklerinizi şımartın. Hazırlık aşaması oldukça pratik, sonuç ise enfes bir lezzet şöleni sunuyor. Çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu kurabiyeleri denemeden geçmeyin. Yumuşak ve ağızda dağılan dokusuyla, çikolata ve fındığın muhteşem uyumunu tadacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes kurabiyelere bayılacak!
Malzemeler
* 125 gram tereyağı veya margarin * 1 çay bardağı pudra şekeri * 1 çay bardağı nişasta * 1 adet yumurta * 1 paket vanilya * 2-3 su bardağı un * 100 gram fındık (ince kıyılmış) * 2 paket bitter çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
Hazırlanış
Öncelikle, tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı, vanilyayı ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura kıyılmış fındıkları ve çikolata parçalarını ilave edip iyice karıştırın. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru küçük parçalar halinde koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafifçe kızarana kadar pişirmeye özen gösterin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Servis Önerileri
Soğuk süt veya çay ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine eritilmiş çikolata sosu veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.