Muhteşem Lezzette Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye

Ağızda dağılan, lokmalık ve tatlı bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes çikolatalı hindistan cevizili kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek enfes bir ikram hazırlayabilirsiniz. Kıtır kıtır dış yapısı ve yumuşacık içi ile damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Siz de bu lezzeti deneyip, misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, hemen malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her yerde bulunabilir. Bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz!

Gerekli Malzemeler

* 150 gram margarin
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1/2 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
* 2 paket beyaz çikolata ( eritilmiş)
* 1 kase Hindistan cevizi

Kurabiyelerin Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle margarini ve pudra şekerini köpürene kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu unu eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri hindistan cevizine bulayın. Fırın tepsisine dizilen kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra eritilmiş beyaz çikolatayı üzerine gezdirin ve tekrar soğumaya bırakın. Afiyet olsun!