Çikolatalı Kapkek Hazırlığı

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes bir çikolatalı kapkek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, pürüzsüz bir çikolata tadı ve çıtır ceviz parçalarıyla mükemmel bir uyumu yakalayacaksınız. İşte, mutfağınıza lezzet katacak adım adım hazırlanışı: Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlık sürecine başlayın ve damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu kapkekleri deneyimleyin. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram seçeneği. Unutmayın, tarifteki ölçüler yaklaşık olup, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız çikolatalı kapkekleri, isterseniz farklı soslar ve süslemelerle de zenginleştirebilirsiniz. Keyifli pişirmeler!

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 40 gram bitter çikolata (rendelenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ince kıyılmış)
  • 2,5 su bardağı un

Süsleme için

  • 1 paket krem şanti

Hazırlanış

Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta, unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma azar azar ekleyerek çırpın. En son olarak rendelenmiş bitter çikolatayı ve kıyılmış cevizleri ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız harcı, yağlanmış ve unlanmış kapkek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kapkekler piştikten sonra, tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, üzerine krem şantiyi sıkın ve isteğe bağlı olarak süsleyebilirsiniz.