Çikolatalı Kare Kurabiye Hazırlığı

Çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes çikolatalı kare kurabiye tarifiyle, misafirlerinizi büyüleyeceksiniz. Bu tarif, pratik yapısı ve lezzetiyle öne çıkıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan kurabiyeler, ağızda dağılan kıvamıyla herkesi kendine hayran bırakacak. Hem görsel olarak şık hem de tadı damağınızda kalacak bu kurabiyeler, deneyen herkes tarafından beğenilecektir. İçindekilerle oynayarak, damak zevkinize uygun değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin, farklı türde çikolatalar kullanabilir veya fındık, ceviz gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikramlık olacak bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Hamur İçin

* 125 gram tereyağı veya margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı nişasta
* 1 paket vanilya
* 3 su bardağı un (gereği kadar)

Malzemeler: Çikolata ve Süsleme İçin

* 1 paket beyaz çikolata
* 1 paket sütlü çikolata
* 1 küçük kase Hindistan cevizi
* 1 tutam Antep fıstığı tozu

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağı veya margarini, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini bir kapta iyice çırpın. Daha sonra nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, erittiğiniz beyaz ve sütlü çikolataları üzerine gezdirin. Hindistan cevizi ve Antep fıstığı tozunu kullanarak süsleyin. Soğumasını bekleyip servis yapın. Bu enfes kare kurabiyeler, sıcak bir içecekle birlikte mükemmel bir ikram olacaktır. Deneyin ve lezzetine kendiniz şahit olun.