Çilekli Köstebek Pastası İçin Malzemeler

Bu enfes pasta tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler iki kısma ayrılıyor: pasta keki ve kreması. İlk olarak, kek için; 3 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağı süt, 150 gram bitter çikolata, 2,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu gerekiyor. Malzemelerin tazeliğine dikkat ederek, ölçümleri hassasiyetle yapın. Unu elemek, kekinizin daha kabarık olmasını sağlayacaktır. Ayrıca bitter çikolatanızı önceden incecik doğrayarak, hamura daha kolay karışmasını sağlayabilirsiniz. Tarifin başarı sırrı, malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Bu sayede, malzemeler birbirleri ile daha iyi birleşir ve mükemmel bir kıvam elde edilir.

Kremalı Köstebek Pasta Hazırlanışı

Krema için ise; yarım litre süt, yarım su bardağı un, 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 50 gram tereyağı, 50 gram beyaz çikolata ve bir kase taze çilek hazır bulundurun. Tereyağı ve beyaz çikolatayı eritip, diğer malzemelerle karıştırırken dikkatli olun. Kremayı kaynatırken sürekli karıştırmak, yanmasını önleyecektir. Köstebek pasta için kremanın kıvamının oldukça önemli olduğunu unutmayın. İdeal kıvam, ne çok sıvı ne de çok koyu olmalıdır. Çilekleri yıkayıp, güzelce kurulayın. Pasta süslemesi için en güzel çilekleri ayırmayı unutmayın.

Nefis Çilekli Köstebek Pastasının Hazırlanması

Öncelikle pasta kekini hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kapta iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra keki ikiye kesin. Diğer taraftan, krema malzemelerini de aynı şekilde karıştırarak kaynatın. Soğuyan kekin arasına ve üzerine kremayı sürün. En son olarak, üzerine güzelce dizdiğiniz çileklerle süsleyerek, muhteşem çilekli köstebek pastanızı servis edebilirsiniz.