Muhteşem Bir Lezzet: Çilekli Puf Kek

Damakta eriyen, unutulmaz bir lezzet arayanlar için mükemmel bir tarif: Çilekli puf kek. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hafif ve kabarık dokusu, taze çileklerin ferahlığı ile birleşerek enfes bir tat deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, hem görselliği hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, özel günleriniz için de ideal bir seçenek. Çileklerin tatlılığı ve kekin yumuşaklığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Sıcak bir fincan çay veya kahve eşliğinde tadına varacağınız bu lezzeti kaçırmayın!

Malzemeler: Kek Hamuru

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı labne peyniri
* 1/2 paket çilekli puding
* 1 paket vanilin
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 10 adet taze çilek (incecik dilimlenmiş)

Malzemeler: Krema

* 1 paket toz krem şanti
* 1 çay bardağı süt
* 10 adet taze çilek (süsleme için)
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı, labneyi, çilekli pudingi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça karışıma ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. İncecik dilimlenmiş çilekleri de hamura katın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan keki ikiye ayırın. Krem şantiyi paket üzerinde belirtilen miktarda süt ile çırpın ve pudra şekerini ekleyin. Kekin arasına ve üzerine kremayı sürün. Üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!