Malzemeler
Bu enfes çilekli şarlot pasta tarifini denemeden önce, ihtiyacınız olacak malzemeleri önceden hazırlayın. İşte size lezzetli bir şarlot için gerekenler:
Keki için:
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 küçük kase taze çilek (dilimlenmiş)
Kreması için:
- 500 mililitre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 60 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı beyaz çikolata (rendelenmiş)
- 1/2 poşet toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı krema
Hazırlanış
Öncelikle, kedi dili bisküvilerini süt ile hafifçe ıslatarak, pasta kalıbının tabanına düzgünce yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş çilekleri serpiştirin. Daha sonra, krema için süt, şeker, yumurta, mısır nişastası, un ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve rendelenmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta toz krem şantiyi krema ile çırpın ve hazırladığınız krema karışımına yavaşça ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı ıslattığınız bisküvilerin üzerine yayın. En üstüne kalan çilekleri düzenleyerek süsleyebilirsiniz. Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Sunum Önerileri
Çilekli şarlot pastanız için sunum önerilerimiz var. Servis etmeden önce üzerini taze çilek ve beyaz çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Yanında bir fincan sıcak çay veya kahve ile servis ederseniz, lezzetini daha da artırabilirsiniz. Dilerseniz, pastayı küçük parçalar halinde kesip, güzel bir sunum tabağına dizerek de servis edebilirsiniz. Misafirlerinizi bu muhteşem pasta ile büyüleyeceğinizden emin olabilirsiniz.