Puf Puf Kabaran Poğaça Hazırlama
Evinizde enfes bir poğaça keyfi yaşamak ister misiniz? Bu tarifle, ağızda dağılan, puf puf kabaran, lezzetli bir dereotlu kaşarlı poğaça hazırlayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanması oldukça kolay ve pratiktir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçalardan çok memnun kalacak. Sıcacık çay veya kahve eşliğinde servis edebileceğiniz bu poğaça, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize mükemmel bir lezzet katacak. Deneyin ve farkı görün! Unutmayın, taze dereotu kullanmak poğaçanıza eşsiz bir aroma katacaktır.Malzemeler ve Hazırlanışı
Hamur Malzemeleri:
1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı zeytinyağı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı instant maya, 1/2 demet taze dereotu, 4,5-5 su bardağı un (aldığı kadar).Öncelikle, ılık su, ılık süt, zeytinyağı, şeker, tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırın. Ardından, ince ince kıyılmış taze dereotunu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde koparıp yuvarlayın. Her bir parçanın içine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve kapatın. Yuvarlak şekil verin.
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı pekmez.Yumurta sarısı ve pekmezi çatalla çırpın. Hazırladığınız poğaçaların üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis etmeyi unutmayın!