Lezzetli Bir Ekşili Kısır

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ağız sulandıran bir kısır tarifiyle karşınızdayız. Bol yeşillikli ve ekşi tadıyla bu kısır, hem yapımı kolay hem de tadına doyamayacağınız bir lezzet şöleni sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayıp servis edebileceğiniz bu kısır, sofralarınızın yıldızı olacak. Siz de bu lezzete kendiniz ve sevdikleriniz için mutlaka yer açın.

Gerekli Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
2 adet sivri biber (ince doğranmış)
1 adet tatlı kırmızı biber (ince doğranmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1-2 yaprak marul (ince doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1/2 su bardağı nar ekşisi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz

Kısır Hazırlama Adımları

Öncelikle ince bulguru yıkayıp, süzün ve bir kapta bekletin. Daha sonra, domates, soğan, havuç ve biberleri doğrayın. Maydanoz ve marulu incecik kıyın. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, domates salçası, biber salçası ve baharatları iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu, bulgurun üzerine dökün ve iyice karıştırın. Doğradığınız sebzeleri de ekleyip, tekrar güzelce karıştırın. En son olarak, tuzunu kontrol edip, dilerseniz daha fazla tuz ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce en az 15 dakika dinlendirin ki, tatlar birbirine iyice karışsın. Afiyet olsun!