Lezzetli ve Hafif Bir Tatlı
Tadı enfes ve tek porsiyonluk, oldukça hafif bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes el açması sarmal tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilen bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Özel günlerinizde veya misafirlerinize ikram etmek için ideal bir seçenek. Unutmayın, el açması sarmal tatlı tarifimizin sırrı, malzemelerin tazeliğinde ve doğru ölçülerde kullanılmasında yatıyor. Deneyin ve farkı görün!Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt- 1/2 paket yaş maya
- 3,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 6 damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, mayayı ılık sütle karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Mayanın aktifleşmesi için bu süre önemlidir. Ardından yumurtaları, sıvı yağı, şekeri ve limon suyunu ekleyerek çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamı oldukça önemlidir; ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Ceviz içlerini ve tarçını da hamura ekleyerek iyice karıştırın.2. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi, ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Hamur kabardıktan sonra, istediğiniz kalınlıkta açın. İnce veya kalın açmanız, tatlılarınızın kıvamını etkiler. İnce açarsanız daha çıtır, kalın açarsanız daha yumuşak bir kıvam elde edersiniz.
3. Açtığınız hamuru istediğiniz şekilde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Sararken dikkatli olun, ince hamur yırtılabilir. Üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Örneğin, üzerini yumurta sarısıyla yağlayıp, susam serpebilirsiniz.
4. Önceden ısıtılmış fırında, orta ateşte kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi, fırınınızın gücüne ve hamurun kalınlığına göre değişebilir. Pişen el açması sarmal tatlılarınızı, soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!