Lezzetli Soğan Pidesi İçin Malzemeler
Yumuşacık hamuru ve enfes iç harcıyla hazırlanan bu soğan pidesi tarifi, evinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. El açması yufkasıyla hazırlanan pide, misafirlerinizi de hayrete düşürecek kadar lezzetli. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Pratik uygulamasıyla da zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu enfes pideyi mutlaka denemelisiniz. Hazırlama aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, mükemmel bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Tarifimizi beğeneceğinizi umuyor, afiyet olsun diyoruz!Hamur Malzemeleri:
* 1 su bardağı süt* 1 su bardağı su
* 1 paket instant maya (10 gram)
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1,5 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* Aldığı kadar un
* 10 yemek kaşığı sıvı yağ (fırçalamak için)
İç Malzemeler:
* 6 adet soğan (ince ince doğranmış)* 3 adet domates (küp küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)
* 1,5 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
* 2 yemek kaşığı yoğurt* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
Soğan Pidesi Hazırlanışı
1. Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir kapta süt, su, maya, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Ardından azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlak şekilde açın. Açtığınız hamurları yağlanmış tepsiye yerleştirin.2. Ayrı bir kapta soğanları, domatesleri, domates salçasını, maydanozu, tuzu ve karabiberi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte karıştırın. Hazırladığınız harcı açtığınız hamurların üzerine yayın.
3. Çırpılmış yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırarak hazırladığınız sosu pidenin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.