Lezzetli Bir Elmalı Kurabiye Deneyimi

Fırından yeni çıkmış, evinizi mis gibi kokularla dolduracak enfes bir elmalı kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle tüm ailenizi mutlu edecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İçerisindeki elmaların tatlılığı ve fındıkların çıtırtısı, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Siz de bu muhteşem lezzeti deneyimlemek ve sevdiklerinizi şımartmak için hemen denemenizi öneriyoruz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hadi, birlikte bu enfes kurabiyeleri yapalım!

Malzemeler

* 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 çimdik tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 bardak un (azar azar eklenerek)
* 3 adet elma (rendelenmiş)
* 4 yemek kaşığı şeker
* 2 çay kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı fındık içi (ince kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle, tereyağını ve sıvı yağı bir kapta çırpın. Ardından, yoğurt, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta rendelenmiş elmaları, şekeri ve tarçını karıştırın. Hazırladığınız hamura elmalı karışımı ve fındıklarını ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin. Bu pratik elmalı kurabiye tarifi ile sevdiklerinizi şımartın!

Püf Noktaları

Kurabiyelerinizi daha lezzetli hale getirmek için, elmaları soymadan önce iyice yıkayıp kurulayın. Fındık yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz. Kurabiyelerin daha yumuşak olmasını isterseniz, içine bir yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Pişirme süresini fırınınıza göre ayarlamayı unutmayın.