Pasta görünümündeki bu enfes elmalı rulo kek, hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay. Yumuşacık kek hamuru ve tarçınlı cevizli elma harcıyla, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem görselliği hem de lezzetiyle herkesi etkileyeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram olacak. Hazırlaması oldukça pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor.
Kek Hamurunun Hazırlanması
Öncelikle, 3 adet yumurtayı 1 su bardağı şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından 1 çay bardağı sütü, 1,5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamurun kıvamının oldukça önemli olduğunu unutmayın. Çok akışkan olmamalı, ancak çok sert de olmamalıdır. Hamur hazır olduğunda, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayın.
Elmalı Harcın Hazırlanması ve Kekin Pişirilmesi
5 adet elmayı soyup rendeleyin. 1 su bardağı (1 parmak eksik) şekeri, 1 çay bardağı ince çekilmiş cevizi ve 1 tatlı kaşığı tarçını rendelenmiş elmalarla karıştırın. Hazırladığınız elmalı harcı kek hamurunun üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırma yöntemini kullanabilirsiniz.
Sunum ve Servis
Kek tamamen soğuduktan sonra rulo yapın ve 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Dilerseniz, üzerine eritilmiş çikolata sosu ya da krema da ekleyebilirsiniz. Bu enfes rulo keki dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sonuç
Bu tarifle hem kolay hem de lezzetli bir elmalı kek hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, en önemli nokta malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır. Keyifli pişirmeler!