Elmalı Sütlü Muhallebi: Lezzetli Bir Tatlı

Bu enfes elmalı sütlü muhallebi tarifi, eşsiz tadı ve pürüzsüz dokusuyla mutfağınızın yeni favorisi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir tatlı seçeneği. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede ağız sulandıran bir tatlıya kavuşacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Özellikle elmanın hafif ekşiliği ve tarçının sıcaklığı, muhallebinin tadını mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!

Malzemeler: Muhallebi İçin

* 4 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 6 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
* 1/2 paket krem şanti
* 1 paket vanilin

Malzemeler: Elmalı Karışım İçin

* 3 adet rendelenmiş elma
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 kahve fincanı ceviz

Malzemeler: Sunum İçin

* 10 adet bisküvi (tercihen sade)

Hazırlanış

Öncelikle, muhallebi için süt, nişasta, un, şeker, krem şanti ve vanilyayı bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta ise rendelenmiş elmaları, şekeri ve tarçını karıştırın. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, elmalı karışımı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra, bir servis kabına bisküvileri dizebilirsiniz. Üzerine elmalı sütlü muhallebi karışımını dökün. Son olarak, üzerine kıyılmış ceviz serpin ve buzdolabında en az 2 saat soğuması için bekletin. Soğuyan tatlıyı servis ederek keyifle tüketebilirsiniz.