Lezzetli Bir Etli Barbunya Yemeği

Pratik ve oldukça lezzetli bir sebze yemeği tarifi olan etli barbunya, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarifimizle hem zamandan tasarruf edecek hem de damak zevkinize hitap eden enfes bir yemek hazırlayacaksınız. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu öğle yemekleri için ideal. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için mutfakta vakit geçirmekten hoşlanmayanlar için de birebir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes barbunya yemeğine bayılacak. Deneyin ve farkı görün! Tarifimizin detaylarına göz atalım.

Gerekli Malzemeler

* 500 gram barbunya (kuru)
* 250 gram kıyma (dana veya kuzu)
* 1 adet orta boy soğan
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı sıcak su (veya gerekirse daha fazla)

Hazırlanış

Öncelikle barbunyaları yıkayıp, en az 4 saat veya bir gece önceden suda bekletin. Bu işlem, barbunyaların daha kolay pişmesini sağlar. Ardından, soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince biber salçasını ekleyin ve 1 dakika kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Suyu çeken kıymaya, beklettiğiniz barbunyaları (suyunu süzerek), tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Barbunyalar yumuşayana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin. Piraş süresi barbunyanın türüne ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Gerekirse ara ara sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişen etli barbunya yemeğinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!