Lezzetli Bir Humus Deneyimi

Ana yemek olarak bile keyifle tüketebileceğiniz, eşsiz bir meze tarifiyle karşınızdayız. Klasik humus tarifimize lezzet katacak bir dokunuş ekleyerek, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak enfes bir yemek hazırlayacağız. Bu tarifte, nohutun doğal lezzeti, taze limonun ferahlığı ve tahinin yoğun aromasıyla buluşuyor. Üstelik, özel olarak hazırlanmış et sote ile zenginleştirilmiş bu humus, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Hazırlık aşaması oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı şenlendirecek bir lezzet şöleni yaşamanızı sağlayacak. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tarif, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Humus için

* 250 gram nohut
* 60 mililitre limon suyu
* 60 mililitre tahin
* 1 diş sarımsak
* 30 mililitre zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 45 mililitre su

Malzemeler: Et Sotesi için

* 1 yemek kaşığı kavrulmuş et sote (kullanacağınız et türünü kendiniz belirleyebilirsiniz)

Hazırlanışı

Öncelikle, nohutları iyice yıkayıp haşlayın. Haşlanmış nohutları, limon suyu, tahin, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve kimyon ile birlikte bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Gerekirse, kıvamı ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız humusu bir kapta bekletin. Ayrı bir kapta, önceden kavurulmuş et sotesini hazırlayın. Et sotesini humusun üzerine ekleyin ve hafifçe karıştırın. Servis ederken, üzerine ekstra zeytinyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz. İsterseniz, yanında pide veya lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz. Bu enfes etli humus, hem meze hem de ana yemek olarak sunulabilir. Afiyet olsun!