Muhteşem Bir Lezzet: Ev Yapımı Cocostar Pasta

Hindistan cevizi ve çikolatanın enfes uyumunu sevenler için harika bir tarifimiz var! Bu basit ama şık pasta, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilecek türden. El yapımı bir tatlıyla sevdiklerinizi şımartmak için ideal bir seçenek. İşte size adım adım tarifimiz. Özellikle çikolata ve hindistan cevizi sevenler için mükemmel bir ikili. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız! Hazırlık aşamaları oldukça pratik, vaktinizi verimli kullanabilirsiniz.

Malzemeler: Kek Hamuru için

* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Krema ve Süsleme için

* 1 paket krem şanti
* 1,5 çay bardağı soğuk süt
* 2 su bardağı Hindistan cevizi
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 kutu krema
* 100 gram sütlü çikolata
* 60 gram bitter çikolata

Hazırlanış:

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından süt, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek soğurken kremayı hazırlayalım. Soğuk sütü ve pudra şekerini krem şantiyle çırpın. Daha sonra Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Pişen ve soğuyan keki ikiye kesin. Kremanın yarısını kekin alt tabakasına sürün. Üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolata sosu için kremayı ve çikolataları benmari usulü eritip, kekin üzerine gezdirin. Diğer kek tabakasını üzerine yerleştirin ve kalan kremayı üzerine sürün. Bolca Hindistan cevizi ile süsleyin ve soğumaya bırakın. Servis etmeden önce en az 1 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!