Muhteşem Bir Lezzet: Etli Biber Dolması
Akşam yemeği için ne yapacağınıza karar veremediniz mi? O zaman enfes bir etli biber dolması tarifi tam size göre! Bu tarifle hazırlayacağınız etli biber dolması, lezzetine doyamayacağınız, herkesin beğeneceği bir yemek olacak. Dolmalık biberlerin içini özel bir harçla doldurup, fırında veya ocakta pişirerek hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde baharatları dengeledik, böylece hem lezzetli hem de hafif bir yemek elde edeceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir, vaktinizi vermeye değer bir lezzet garantisi veriyoruz! Sofralarınızın yeni gözdesi olacak bu tarifi hemen deneyin ve eşsiz lezzetini keşfedin.
Gerekli Malzemeler
Bu nefis etli biber dolması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 12 adet dolmalık biber, 1 su bardağı pirinç, 250-300 gram kıyma, 1 adet orta boy soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 adet domates (küp doğranmış), 1 demet taze maydanoz (kıyılmış), 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limonun suyu, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle dolmalık biberleri yıkayıp temizleyin ve sap kısımlarını keserek içlerini boşaltın. Daha sonra soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri, biber salçasını, baharatları (tuz, karabiber, kimyon, pul biber, sumak, nane) ve pirinci ilave edip karıştırın. Haşlanmış pirinç kullanmanız, pişirme süresini kısaltacaktır. Karışıma kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçla biberleri doldurun. Bir tencereye veya fırın kabına az miktarda su ve domates salçası koyun, doldurduğunuz biberleri içine yerleştirin. Fırında 180 derecede veya kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!