Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi: Fıstıkpare

Bu enfes fıstıkpare tarifi ile çay saatlerinizi keyfe dönüştüreceksiniz. Misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve yapımı oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece başarılı sonuçlar veriyor. Unutulmaz bir lezzet deneyimi için gerekli malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifimizi takip edebilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça basittir ve kısa sürede enfes fıstıkpareler hazırlayabilirsiniz. Özel günlerinizin yanı sıra, hafta içi akşam çaylarınız için de ideal bir tercih olacaktır. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli tatlıya bayılacaklar! İşte, ağız sulandıran fıstıkpare tarifimiz:

Malzemeler: Hamuru İçin

* 50 gram tereyağı
* 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı irmik
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı Antep fıstığı (ince kıyılmış)

Şerbeti İçin

* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı su
* 1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 damla limon suyu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Şerbetiniz hazır olduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğurken hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Tereyağı, sıvı yağ, irmik, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve unu derin bir kapta karıştırın. Son olarak kıyılmış Antep fıstıklarını ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak fıstıkpareleri hazırladığınız soğuk şerbete batırın ve şerbetini iyice çekmesi için bir süre bekletin. Afiyet olsun!