Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes içli kete tarifiyle, mutfağınızda büyülü bir lezzet yaratacaksınız. Düşündüğünüzden çok daha pratik olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek, unutamayacakları bir deneyim yaşatacaksınız. Puf puf kabaran hamuru ve cevizli, aromatik iç harcıyla, bu içli kete, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Sıcak servis edildiğinde, daha da lezzetli olan bu tarif, hem yapımı hem de tadıyla sizi kendine hayran bırakacak. Siz de bu enfes lezzeti hemen deneyin ve farkı görün!
İçli Kete Hamuru İçin Malzemeler
1,5 kilogram un, 1 su bardağı süt, 3 adet yumurta beyazı, 4,5 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz. Bu malzemeleri büyük bir kapta birleştirerek, yoğurma işlemine başlayabilirsiniz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmek için, gerekiyorsa azar azar un ekleyin. Hamurunuz kıvamını aldıktan sonra, ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi, ortam sıcaklığına göre değişkenlik gösterebilir.
İçli Kete İç Harcı İçin Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı un, 1/2 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı reyhan. Öncelikle cevizi incecik kıyın. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırarak, kıyılmış cevizi de ekleyin. İç harcınız hazır! Bu harç, içli ketenizin lezzet sırrı!
İçli Kete Hazırlama Aşaması
Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi ince bir şekilde açın ve iç harcından koyarak, paketleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin. Altı üstü kızarana kadar pişirmeye dikkat edin. Sıcak servis ederek, lezzetinin tadını çıkarın.
Süsleme Önerisi
Pişen içli ketesini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.