Panna Cotta İçin Malzemeler
Bu tarifte, klasik
panna cotta tarifinin aksine jelatin kullanılmamıştır. Nişasta ile mükemmel bir kıvam elde edebilirsiniz. İşte pürüzsüz ve lezzetli ev yapımı
panna cotta tarifimiz:
- 1 litre süt
- 1 kutu krema (200 ml)
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Sos İçin Malzemeler
Panna cotta'nıza eşlik edecek enfes bir meyve sosu hazırlayacağız. Taze meyvelerin muhteşem lezzetiyle tatlılığınızı ikiye katlayın. Bu tarifte orman meyvesi ve çilek kullandık ama dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
- 1 küçük kase orman meyvesi (karışık)
- 3-4 adet çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Panna Cotta Hazırlanışı
Öncelikle, süt, krema, nişasta, şeker ve vanilyayı derin bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Krem şantiyi ekleyip iyice çırpın. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı istediğiniz kaplara paylaştırın ve buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirin. Sosu için; meyveleri blendırdan geçirin. Ayrı bir tencerede suyu, şekeri ve nişastayı karıştırıp pişirin. Kaynayınca meyve püresini ekleyin ve 1-2 dakika pişirmeye devam edin. Soğuyunca
panna cotta'nın üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!