Çay Saati Lezzeti: Ev Yapımı Pastane Tuzlusu

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, çıtır çıtır ve lezzetli bir pastane tuzlusu tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça ekonomik. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, misafirlerinizi veya ailenizi kendiniz yaptığınız enfes bir atıştırmalıkla şımartabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bu lezzete bir kez denediğinizde hayran kalacaksınız. Malzemelerin kalitesi, elde edeceğiniz sonucun lezzetini doğrudan etkiler, bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Afiyet olsun!

Malzemeler: Hamur İçin

* 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta beyazı
* 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 1,5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tuz
* 5 su bardağı un

Malzemeler: Üzeri İçin

* 2 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı susam
* 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı: Adım Adım Pastane Tuzlusu

Öncelikle, geniş bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı iyice çırpın. Daha sonra yumurta beyazlarını, üzüm sirkesini, toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahta ince bir şekilde açın. Dilediğiniz şekillerde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve üzerine susam ve çörek otu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı pastane tuzlusunun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.