Taktouka Nedir?

Taktouka, Akdeniz mutfağının, özellikle Fas'ın eşsiz lezzetlerinden biridir. Domates ve biberin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, şakşukaya benzerliğiyle dikkat çeker. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak taktouka, pratik hazırlanışı ile de oldukça avantajlıdır. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bu enfes yemeği mutlaka denemelisiniz. Özellikle yaz aylarında serinletici bir öğün arayanlar için ideal bir seçenektir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Deneyenlerin yorumlarını bekliyoruz.

Malzemeler

* 2 adet dolmalık yeşil biber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 adet domates
* 2 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tutam pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı

Öncelikle yeşil biberleri yıkayıp temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Ardından çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Domatesleri de yıkayıp küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış yeşil biberleri tavaya ekleyip birkaç dakika soteleyin. Daha sonra, kıyılmış sarımsağı ekleyip bir dakika daha sote etmeye devam edin. Küp küp doğranmış domatesleri, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber, karabiber, tuz ve şekeri tavaya ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Domatesler yumuşayıp, sos kıvamını alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!