Muhteşem Bir Lezzet: Fırın Sütlaç

En güzel tatlılardan biri olan fırın sütlaç tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tatlıyı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirmeniz, lezzetinin daha da artmasını sağlar. Gece yatmadan önce tadına baktığınızda, mutluluğun tadını damağınızda hissedeceksiniz. Pürüzsüz kıvamı, vanilyanın muhteşem aroması ve hafif tatlılığıyla fırın sütlaç, damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Özel günlerinizin yanı sıra, her anınıza eşlik edecek bu kolay tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için harika bir ikram olacaktır. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif, sizlere keyifli anlar yaşatacak.

Malzemeler

İşte bu enfes tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı süt (nişasta için)
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanış

Fırın sütlaç hazırlığı oldukça basit. Öncelikle pirinci yıkayıp, su ile birlikte orta ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kapta nişastayı az miktarda soğuk süt ile çırpın ve kaynamaya başlayan süt karışımına yavaşça ekleyin. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişen sütlaç karışımını yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin. Soğuyan sütlaç'ı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!