Tarifin Hikayesi

Annelerimizin ellerinden gelen o eşsiz lezzeti, fırının sıcaklığında yeniden yaratın! Bu tarifle, ağır ağır pişmiş, tadına doyum olmayan muhteşem bir fırında kabak dolması hazırlayacaksınız. Her lokmasıyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu dolmanın sırrı, özenle seçilmiş malzemelerde ve yavaş pişirme tekniğinde gizli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin büyüsüne kapılacak. Hazırlık aşamasının pratikliği ve sonucun mükemmelliği sizi şaşırtacak. Deneyin ve farkı görün! Tarifimizi uygulayarak mükemmel bir sonuca ulaşacağınızdan eminiz, afiyet olsun!

Malzemeler

Bu lezzet yolculuğunda size eşlik edecek malzemeler şunlardır: 4 adet orta boy kabak, 125 gram kıyma, 1 su bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 1/2 çay kaşığı kişniş, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 tatlı kaşığı kuru nane, 1/2 çay kaşığı sumak, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet domates ve ayrıca sos için 2 su bardağı su, 1 adet rendelenmiş domates ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanış

Öncelikle kabakları yıkayıp ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını temizleyin. Ardından, kıymayı, pirinci, ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Maydanoz, dereotu ve baharatları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Domatesleri halka halka doğrayıp kabakların üzerine yerleştirin. Ayrı bir kapta, rendelenmiş domates, su ve zeytinyağını karıştırarak sosu hazırlayın. Kabakları fırın tepsisine yerleştirip hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat, veya kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen fırında kabak dolmasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!