Muhteşem Bir Lezzet: Fırında Kuzu İncik

Bayram sofralarının vazgeçilmezi, enfes bir kuzu incik tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Özellikle et sevenler için mükemmel bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Püf noktalarıyla birlikte, adım adım hazırlayacağınız bu tarif, mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyacak. Pişirme süresi biraz uzun olsa da, ortaya çıkan sonuç tüm beklemeye değer. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

Bu enfes kuzu incik yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet kuzu incik, 1 adet kapya biber, 2-3 adet sivri biber, 4-5 adet orta boy patates, 8-10 diş sarımsak, 1 kase arpacık soğan, 8-10 adet cherry domates, 3 adet defne yaprağı, 2-3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanış

Öncelikle kuzu incikleri iyice yıkayın ve kurulayın. Daha sonra patatesleri, kapya ve sivri biberleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. Büyük bir fırın kabına tereyağını eritin. Doğranmış sebzeleri ve baharatları (kekik, karabiber, tuz) tereyağlı kabın içine ekleyin. Kuzu inciklerini sebzelerin üzerine yerleştirin ve üzerine defne yapraklarını koyun. Kabı fırına vermeden önce arpacık soğanı ve cherry domatesleri de ekleyin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2-2,5 saat, kuzu incikler yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra kontrol ederek, gerekirse su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın. Yanına pilav veya bulgur pilavı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!