Muhteşem Bir Lezzet: Fırında Patlıcan Kebap
Misafirlerinizi etkileyecek enfes bir yemek arayışındaysanız, fırında patlıcan kebap tam size göre! Bu tarif, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Doyurucu ve aromatik yapısıyla sofranızın yıldızı olacak. Özellikle yaz akşamlarında, sıcak bir ortamda serinletici bir seçenek olarak tercih edilebilir. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz, pratik ve şık bir yemek seçeneğidir. Malzemeleri kolayca bulunabilen bu tarifi, deneyerek kendiniz de görebilirsiniz. Her lokmada patlıcanın yumuşaklığı ve kıymanın lezzetiyle buluşacaksınız.Gerekli Malzemeler
* 4 adet uzun patlıcan* 3 adet büyük boy domates
* 3 adet renkli biber (yeşil, kırmızı, sarı tercih edilebilir)
* 300 gram kıyma (dana veya kuzu kıyma veya karışık)
* 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* Zeytinyağı
Hazırlanış Aşamaları
1. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini kaşık yardımıyla hafifçe oyup temizleyin. Fazla suyunu gidermek için tuz serpip 15 dakika kadar bekletin. Ardından yıkayıp kurulayın. Domatesleri ve biberleri de küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.2. Büyük bir kapta kıymayı, doğranmış sebzeleri, baharatları ve zeytinyağını iyice karıştırın. Patlıcanların içini hazırladığınız kıyma harcıyla doldurun.
3. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin. Üzerlerine kalan kıyma harcından biraz daha ekleyebilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Patlıcanların yumuşayıp kıymanın da iyice pişmesi önemlidir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!