Lezzetli ve Kolay Çipura Hazırlama
Bu enfes fırında soslu çipura tarifi, eşsiz lezzeti ve kolay hazırlanışı ile mutfağınıza renk katacak. Az malzemeyle harika bir sonuç elde edeceğiniz bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel günler için ideal. Hem görsel olarak şık, hem de damak tadınıza hitap eden bir yemek arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sıradan bir balığı, özel bir lezzete dönüştürmek için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları bu tarifte. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Hadi, birlikte bu lezzeti ortaya çıkaralım!Malzemeler ve Hazırlık
Balık İçin: 4 adet çipura, 6-7 adet küçük boy patates, 2 adet kuru soğan, 2 adet havuç, 5-6 diş sarımsak, 1 adet limon, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 tatlı kaşığı tereyağı. Patatesleri ve havuçları soyup, dilediğiniz şekilde doğrayın. Soğanları ve sarımsakları incecik doğrayın. Limondan suyunu sıkın. Tereyağını eritin ve bir kenarda bekletin. Çipuraları iyice temizleyin ve yıkayın.Sos İçin: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 adet limon suyu, 2 diş sarımsak. Sarımsakları incecik doğrayın. Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın.