Fırında Soslu Tavuk: Lezzetli Bir Akşam Yemeği

Bu tarifle, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve protein bakımından zengin bir fırında soslu tavuk yemeği hazırlayabilirsiniz. Özel sosu ile tavuk bagetlerinizin nefis bir aroma kazanmasını sağlayacaksınız. Yumuşacık tavuk eti ve eşsiz sosun uyumu, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, hem zamandan hem de zahmetten tasarruf etmenizi sağlayacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu yemeği, farklı sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz. Deneyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebileceğiniz bu tarif, mutfağınızın yeni favorisi olacak. Tarifimizde kullanılan malzemelerin miktarları, dilediğiniz gibi ayarlanabilir.

Malzemeler: Soslu Tavuk ve Sebzeler

* 6 adet tavuk baget
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı ketçap
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kekik
* 2 adet patates (küp doğranmış)
* 2 adet havuç (dilim doğranmış)
* 2 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 2 adet kuru soğan (halka doğranmış)

Hazırlanışı: Adım Adım Fırında Soslu Tavuk

Öncelikle, tavuk bagetlerini yıkayıp kurulayın. Daha sonra, yoğurt, ketçap, sarımsak, zeytinyağı, tuz, kırmızı biber ve kekiği bir kapta iyice karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu tavuk bagetlerin üzerine eşit şekilde yayın. Patates, havuç, kapya biber ve kuru soğanları ayrı bir kapta karıştırın. Tavuk bagetleri ve sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, tavuklar kızarana ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!