Lezzetli Bir Poğaça Deneyimi
Pratik ve farklı bir poğaça tarifi arıyorsanız, tam ölçülü galeta unlu poğaça tarifimiz tam size göre! Bu enfes tarifle, kısa sürede mis gibi kokan, ağızda dağılan lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırlanışı ise o kadar pratik ki, deneyimli olmayanlar bile kolaylıkla yapabilir. İşte, sevdiklerinizi mest edecek, unutulmaz bir poğaça deneyimi için ihtiyacınız olan her şey. Siz de bu tarifi denediğinizde, lezzetinden ve kolaylığından çok memnun kalacaksınız. Afiyet olsun!Malzemeler ve Hazırlanışı
Öncelikle mayayı, ılık su ve şekeri karıştırarak 5 dakika kadar bekletin. Ardından tereyağı, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru, iç harcını hazırlayarak şekillendirelim. İç harç için haşlanmış patatesleri ezin. Biber salçası, sıvı yağ, beyaz peynir, dereotu, maydanoz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.Mayalanmış hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi açarak iç harcından koyup kapatın. Hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayıp, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Bu poğaçalar kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ya da pikniklerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olur.