Gaziantep'in Lezzetli Yuvarlaması

Farklı yörelerde farklı isimlerle bilinen, Gaziantep mutfağının eşsiz lezzeti yuvarlama, bugün sizlerle. Bu enfes yemeği, evde kolayca hazırlayabileceğiniz adım adım tarifimizle keşfedin. Tarifimizin içeriği, nesillerdir süregelen bir aile reçetesinden uyarlanmıştır. Her lokmasıyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu özel yemeği denemeden geçmeyin. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Siz de Gaziantep'in sıcaklığını sofranıza taşıyın. Tarifimizde kullanılan malzemelerin ölçülerini, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler: Et ve Nohut Karışımı

* 250 gram kuzu eti (veya dana eti)
* 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
* 6 su bardağı su
* 250 gram süzme yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Malzemeler: Pirinç ve Kıymalı Karışım

* 1,5 su bardağı kırık pirinç (önceden yıkanmış)
* 250 gram kıyma (dana veya kuzu)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı irmik
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Malzemeler: Baharat ve Yağ

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Öncelikle nohutları bir gece önceden suda ıslatın. Kuzu etini küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve kuzu etini kavurun. Üzerine doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Islatılmış nohutları, suyu, yoğurdu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin. Nohutlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta, kıymıyı, pirinci, irmiği, nişastayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış soğanı iyice karıştırın. Karışımı küçük parçalar halinde yuvarlayın. Nohutlu karışımın içine yuvarladığınız parçaları ekleyin ve iyice karıştırın. Kıvamı çok katı geliyorsa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Pişirme işlemini tamamladıktan sonra, üzerine kuru nane serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!