Gaziantep'in Lezzetli Yuvarlaması
Farklı yörelerde farklı isimlerle bilinen, Gaziantep mutfağının eşsiz lezzeti yuvarlama, bugün sizlerle. Bu enfes yemeği, evde kolayca hazırlayabileceğiniz adım adım tarifimizle keşfedin. Tarifimizin içeriği, nesillerdir süregelen bir aile reçetesinden uyarlanmıştır. Her lokmasıyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu özel yemeği denemeden geçmeyin. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Siz de Gaziantep'in sıcaklığını sofranıza taşıyın. Tarifimizde kullanılan malzemelerin ölçülerini, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Malzemeler: Et ve Nohut Karışımı
* 250 gram kuzu eti (veya dana eti)* 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
* 6 su bardağı su
* 250 gram süzme yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Malzemeler: Pirinç ve Kıymalı Karışım
* 1,5 su bardağı kırık pirinç (önceden yıkanmış)* 250 gram kıyma (dana veya kuzu)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı irmik
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Malzemeler: Baharat ve Yağ
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı* 1 tatlı kaşığı kuru nane