Lezzetli ve Sağlıklı Bir Glutensiz Alternatif
Bu tarifle, hem lezzetli hem de sağlıklı bir glutensiz havuçlu tarçınlı kek hazırlayabilirsiniz. Özellikle glutensiz beslenenler için mükemmel bir seçenek olan bu kek, yumuşak dokusu ve enfes aromasıyla tüm damakları cezbedecek. Kahvaltınıza, öğle veya akşam yemeğinize eşlik edebilecek pratik bir tarif. Hazırlığı oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu nefis keki çok sevecek. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler ve Hazırlık
Kek İçin: 2 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1,5 çay bardağı yulaf unu, 1 çay bardağı laktozsuz süt, 3 orta boy havuç (rendelenmiş), 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı ceviz (kırılmış).Sosu İçin: 1 su bardağı laktozsuz süt, 1 yemek kaşığı glutensiz un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, ½ çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı.